Friday, 29 April 2011

KenapA Beri AlasAn BodoH bila Dah JUmpa Orang LAin???

assalam n morning to all...^_^


Baca tajuk entri tu k..tapi kisah yg um  nak story ni bukan pon ada kaitan ngan um. Ni mengenai sorang kawan sekolah um dan dia adalah lelaki k. Kawan um ni um letak la nama bob( bukan name betol k). Bob nih memang dari sekolah dia memang suke mengusik, bergurau dan um memang kawan ngan dia. Dari sekolah memang dia tak de awek, so mase kitorang da masuk U um nampak kat facebook dia, dia da ada someone special. Cun awek dia tu dan dia pon pernah bagitau lau dia ada awek dia akan sayang betol-betol dan memang dia sayangkn awek dia tu.

Dan semalam, um perasaan kt home facebook dia ada post sedeh, tacing2. So um tanya kenapa??then dia pon story. Siyes bengang bila dengar cite dia nih. Memang tersangat lah hampeh pompuan tu, break ngan bob ni atas alasan dia jumpa lelaki yang lebih perfect, ada kereta, lagi ensem dari bob nih. Alasan bengap um ase, padahal dia ngn bob nih da 2 tahun kapel dah tahu sal masing2. Family pon da tahu so lau sampai family pon da merestui dorang kirenya tade hal la kan.

Paling tak leh terime, 3 hari sebelum tu dorang okey lagi, baru je lepas dating dan bob cakap perangai awek dia nih oke je cam biase tade ape-ape perubahan. Then, lucu di abad ni um ase awek dia jumpa laki tu lam fecebook, baru 3 hari dan tak jumpa lagi pon..hahaha..minah ni cakap kt bob, laki tu lg ensem, ada kereta dan dia syg kn laki tu. Walawei, kenal pon tak lagi, jumpa pon belom dia da ckp sayang. Memang tak pikir panjang la minah dia nih. Silap-silap laki tu laki orang ke, tak pon dia menipu ko je, kan padan ngan muka.

Senang je kan nak buang-buang..haishh!
Tu lah zaman sekarang nih, bila laki setia pompuan lak wat hal then bila pompuan setia laki lak main kayu tiga, mende lah tak paham um ngan zaman sekang nih. Apa yang dikejar tak dapat yang dikendong berciciran, takut jadi macam tu je. kang menyesal tak sudah, jangan nasi dah jadi bubur mekdi baru nak menyesal baik tak payah.

So for those da ada special, cuba lah bersyukur, jangan tamak-tamak sangat ingat orang tamak selalu rugi, tak denya nak untung. Sayangi mereka yang menyanyangi kita jangan bila da hilang baru nak cari balek, pastu menangis lah air mata bertempayan pon da tak guna. Dan balasan tu cepat je datang balik kat kita bak pepatah omputeh "what goes around, will come around"..so beringat lah and then bila nak break tu bagi la alasan munasabah jangan lah bagi alasan yang akan mengecewakan orang yang sayang kita, alasan yang akan membuat dia rasa diri dia tak berguna.

+ Ku harap ku tak seperti ini...V(^_^) peace

7 comments:

nelly said...

<-- Terasa ~

budak kampung said...

kamu dijempot untok join segmen,tiade paksaan hehe

http://budakkampung39.blogspot.com/2011/04/segmen-aduhsedapnye-kena-rotan-kat.html

umUMRA said...

nelly::erkk..terasa lak..adeh..jgn gitu..hehe..um ckp sal awek kwn um tu..wee~

umUMRA said...

village boy:: insyaAllah..lau sempat..t join..skang mcm bz exam..hehe

Ayie said...

Teman setia pada yang satu.. ^^

umUMRA said...

ayie::gud2..setia pd yg 1 k..

Nor Aliah Mohammad said...

ermm...npe la minah 2 ek??..mcm2 la...kite jga xnk cm2 la kak um...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...