Friday, 8 April 2011

CiNdErElLA Vs PiNoccHio

Assalamualaikum…^_^..

Rasa-rasanya semua orang tak kira pompuan ke lelaki mesti ada kartun yg korang suka..right..(bek ngaku..hehe)..lau mcm kuh..kuh suka kartun comey2..wee~..mcm cinderella, snowwhite, beauty n the beast, n barbie..sampai da besa panjang skang ni pon lyn je katun..(korang pon sama kan..=P)..


Ciderella VS Pinocchio..hermm..daripada cni apa korang terpikir kuh Nak taip sal apa..hehe..(men teka-teki lak..)kuh just nk kongsi n bnda ni tade kaitan pon dengan sesape..(tak tau la lau ada yg terase..ahaks!)

Pinocchio..kita tau kan kisah katun ni sal ap..lau korang x ingt ,meh kuh nk ingtkan..katun ni sal..seketul boneka yg bila dia menipu..hidung dia akan panjang..(ce bygkan lau mnusia pon cm nih..huhu)..so,Pinocchio ni dia tak leh menipu sbb kalau dia menipu mmg kantoi..(sian dia..haha)

Kita tau Cinderella ni orgnya cntek,sopan santun,baik hati..sume bnda yg baik sume dialah…luar dalam cantek..kirenye perfect lah dia ni. Tade yg ta baik sumenya baik2 belaka..

Apa yg ingin kuh sampaikn kt cini ialah ce korang bygkn lau Cinderella ni perangai dia mcm Pinocchio..hokoloh..siyes buruk. Muka da cantek, sopan..tp penipu, faillah. Dan ce try tengok sekeliling kita  ada tak orang macam ni..(kalau ada lah..ngee~). Tengok muka ayu, baik tp menipu. Paling tak tahan bila menipu dengan muka tak bersalah..(ase nk lempang pon ada..huhu). At least la kan, lau nak menipu tu berpada-pada la..jaga had laju sama, bukan apa takut terbabas je..(aka terkantoi daa..).Sape yg malu??..(lagi mau Tanya..hee)..Cuba bayangkan lau kita pon mcm Pinocchio..menipu je idung panjang..kahkah!. kuh pon mesti pnjang gak idung..(opppss!),,hehe

+ Kepada cinderella, jadillah cinderella yg tulen jgn jadi yang palsu..heee~..

+ Kepada Pinocchio, sudah2 lah dengan menipu tu..tak rimas ke ngan idung panjang??wOppss!

+Cantek luar Cantek dalam...

Abes da taip…Titik!

Peace V(^_^)

8 comments:

melle amir said...

melle suka cerita cenderella asli yang kartun disney lama lama, part semua haiwan berusaha tolong jahitkan baju, hi hi

umUMRA said...

weee~..same2..comelkan..

skang ni bnyk da versi cinderella..

ladyzamea said...

ala tomeinya...
akak suka mak cinderella...
hah!!! jap nak beliak bijik mata ni...
sama tak???huhuhu...

umUMRA said...

erkkk..mak cinderella????

uwaaa...garangnya kak...huhu..

dear yayah said...

kalu cinderella tu pmls pn sti x cntik da lps tu,, hihi

umUMRA said...

hahaa..right yayah...

na jd cinderella kena sume cntek ;ua dlm..kihkih

Fizalinolie said...

Ahakss... Akak pun suka kartun gak walaupun dah tua. tapi akak suka sin chan. Lucu...

umUMRA said...

hehehe..tol kak..katun ni kdg2 lyn bes gak..ilang stress..

wee!shinchan tu gatal la kak..hikhik

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...