Saturday, 30 April 2011

Aduh SedapnYA kenA roTAn kAt PunggOng

AssaLam U alL....^_^

Um fikir banyak kali jugak ni nak join ke tak...hihi..ye la sebelom ni tak pernah pon nak join mana-mana segment, tapi di sebabkan dijemput oleh tuan belog sendiri aka budak kampung, um pon dengan rela hati akan join segment ni..lepak jap sebelum sambung study..(tapekan..hihi).

Ni tuan punya belog budak kampung..gaya, mutu, keunggulan gitu..wee~
So, bila cerita pasal rotan merotan ni mesti cakap cikgu kan yang merotan, alasan tak siap kerja sekolah, datang lambat, tak ikut peraturan dan bla bla bla. Tapi bagi um, series ni TAK PERNAH KENA ROTAN DENGAN CIKGU...sebab im a good student masa kt sekolah..(good la sangat..hehe) paling teruk pon penah kena cubit..(terok tak terok terkesok juga lah isi perot..haha) dengan cikgu BM sebab tak hantar karangan.

TAPI....um pernah je kena rotan tapi dengan orang lain..wee~ (jawab soalan dari budak kampung)

soalan 1: Bila kena rotan??
+Um kena rotan masa darjah tiga aka 9 tahun

soalan 2: Sebab apa kena rotan??
+Ni yang sedeh ni nak story...um kena rotan sebab menangis melalak macam orang tak betol..(cakap gila kang gila betol lak..hehe) sebab nak ikut parent. Tak ingat la mak ngan abah um nak pegi mane masa tu, tapi yang pastinya um menangis sampai wat stunt atas tanah, siap guling-guling atas tanah (dah macam tenggiling pun ada). Tape masa tu tak kena rotan lagi, ni stat mak ngan abah bengang bila um main aci kejar ngan kereta. Abah da bawa kereta tp um dok kejar kat belakang..(da macam scene PASRAH pun ada). Apalagi teros abah berenti kereta, ingat stop sebab tukar fikiran nak bawa um sekali..rupe-rupenya..ku sangka lain, lain jadinya..

soalan 3: siapa yang merotan??
+ Cuba teka sape yang turon kereta? mak yang turun..um lega sebab mak yang turun sebab mak um tak pernah pukul um lau pukul pon cubit je (cubit pon saket tau) berbanding ngan abah, abah panas baran kang tak pasal kena libas pari. so mak datang kat um (um tengah duduk atas tanah). Bila da makin dekat tiba-tiba mak um stop ambik rangting kat tepi...adoilah...sampai je kat um, memang kena rotan teruk..punggung, kaki, betis..da macam kena rasuk pon ada mak um...(saket masa ni..sobsob), meraung um kt situ. Abah turun cakap kt mak suh berenti..nasib baik..lau tak luncai. Then mak pegi balek kat kereta dan pegi. Padan muka kena tinggal juga last-last.

Menangis lah daku..hehe

soalan 4: Kesan dari rotan tersebut
+ Kesannya..sampai sekarang um tak suka ikut parent keluar mana-mana kecuali kalau hal yang penting. Walaupun kenduri sedara pon um kadang-kadang malas nak ikut, ni bukan sebab balas dendam k, dia jadi dengan sendirinya..hehe. Kadang-kadang um rase mak um nak rotan lak um suruh ikut..hhehe. Dan kesan dari rotan tu, mak tak pernah dah pukul dan um rase masa mak balek mak datang kot tengok um tido..(rase macam datang..ke mimpi tatau lah..).

soalan 5: best tak kena rotan??
+ Dah kena rotan mesti lah tak best. Malu pon ada, ye la kena rotan kat tempat open. Ada kawan yang tengok dan kalau yang ingat tu sampai sekarang kot dorang leh flashback balek. Malunya lah...

Panjang gak karang..hehe..ingat sikit je..so, korang punya pengalaman tak nak share ke??..lau nak share join lah segment ni. Boleh imbau kembali kenangan dolu-dolu yang tak bape nak indah di sebabkan kena rotan..hehe

18 comments:

budak kampung said...

ohhh nakal yeerrrr hehe,blog anda dah di review kat sini

http://budakkampung39.blogspot.com/2011/04/segmen-sedapnya-kena-rotan-belog-gula.html

Ayie said...

hahahahahaha.. ^_^

syana mizwateva said...

x pnh kne rotan k..i bdk baik...hahaha...follow awak..:)

umUMRA said...

ayie::gelak la dia ye..

umUMRA said...

wah syana..tak pernah kena rotan..mmg baik nih..oke thanx..=))

cBk said...

siesly cbk xpernh kena rotan..huhu

apik pehe said...

rotan?
agak sakit la kena..hehehe

umUMRA said...

cBK::wahh..mesti ank manje nih..hihi

umUMRA said...

apik:: uit..memang pon saket lau kena..huhu

nelly said...

dulu kena rotam kat tangan je ..
tak siap kerja rumah ~~

melle amir said...

pernah kena rotan dengan cikgu? lagi sadis tahu

umUMRA said...

nelly::tu lah..selalu kt tangan je..

umUMRA said...

melle amir::ngan cikgu tak pernah kena rotan..hehe

apik pehe said...

hahaha..rotan yang diameter dia kecik tu yang paling saket...fuhhh..naseb bek la abah guna rotan versi normal..haha

umUMRA said...

apik::hehe..tawu tape..diameter kecik ngan momentum yg padu..mmg mengasyikkan..hehehe

apik pehe said...

hahaha...skang tak kena dah..dah besar

Heidi Shafiq said...

pesal budak kg pye trademark same dgn aku? hehe..

umUMRA said...

Heidi Shafiq:: same cket je :))

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...