Friday, 16 September 2011

Hargai SebElum IA hiLAng...

Assalamualaikum cume..^_^..

Agak lama ye um tak berbeloging nih...terasa tersangat lah malas nak taip menaip..hihi

Um tertarik dengan pos sorang sahabat um di facebook dia..."Hargai Sebelum Ia Hilang"...

Macam close je ayat tu dengan diri um and maybe dengan korang..

Sebab selalu sangat kita terlupa nak menghargai seseorang tak kira lah sesiapa pun mahupun family, rakan-rakan dan orang sekeliling kita...

Bila hilang di mata barulah semua kebaikan dan semua kenangan itu berimbas-imbas kat memori..masa ada depan mata tak pulak nak ingat semua tu..
 
Especially pada ibu-bapa kita..jangan sesekali melupakan atau melukakan hati dan perasaan mereka..tiada apa di dunia dapat menggantikan tempat mereka...Jika hilang mereka maka hanya tinggal kenangan mereka bersama kita..

Jadi, hargailah mereka yang dekat di hati kita..jangan nanti menyesal, menangis, meraung pun sudah tiada guna...

No more word ...^_^..

Gapai lah sebelum ia hilang..

Selamat Hari Malaysia...semalam sebenanya..hihi


6 comments:

Si DauN CeRi said...

huhu... sy pon selalu mcm tu.. bile ada dekat dgn org2 tersayang, ada je bnda yg tak kena, mulalah sy buat/cakap benda2 tak baik ngan diorang.. bila dah jauh, punya la terkenang2.. heh2

iLiAiSyAhkaDir said...

yang pergi susah nak kembali yang ada sering dilupakan, yang dimiliki pasti akan pergi

umUMRA said...

@Si DauN CeRi
Lumrah la tu cik daun ceri..kengkadang um pon mcm tu..bila dah tade baru terkenang..hmmm

umUMRA said...

@iLiAiSyAhkaDir
Thats rite dear..:)

Acik said...

biasalah bila dah ilang baru terasa harganya ... :(

umUMRA said...

@Acik
betol..hmm

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...