Saturday, 6 August 2011

Bila Sahur Sambil PejaM matA....

Assalamualaikum...

Rasanya masih belum terlambat untuk mengucapkan "Selamat Berpuasa" kepada semua kawan-kawan. Rutin puasa um macam orang lain juga, sahur pada awal pagi dan berbuka pada azan maghrib...hehe. Kalau nak ikutkan puasa kali ni um akan berpuasa sebulan dekat umah tapi disebabkan ketidakbolehan berpuasa sebulan di rumah kerana terpaksa berada di U tercinta nih untuk seketika waktu demi Final Projek. Jeles betol ngan kengkawan yang lain yang boleh menikmati juadah bes-bes yang pastinya bila dirumah..hukhuk..

Tapi um sempat berpuasa sekejap dirumah..Baru je sampai ganu yang sebenarnya ni..hihi..Dan selalunya yang selalu menjadi haru-biru di rumah tu tatkala ketika hendak kejut mereka-mereka dirumah untuk bangun sahur..terutama abangku lah..hmmm..

Masa puasa ke-2,yang nak cerita nih sal sepupu um makan sambil tutup mata.. heran pon ada..mulut mengunyah tapi TIDOQ..Kami dok makan dengan lauk dia makan nasi kosong sampai habis...dah tu bila habis bangun pi basuh tangan terus masuk bilik..minum pon tak..haha..Kami tengok je la..semua pakat BLUR..

Dah tu, masa berbuka abang tanya dia..apit, awat sahoq tadi hang makan nasi kosong dengan ayaq pon tak minum.. dia jawab..Apit bangon ke sahur tadi abang sho??...kami semua..?????..hahaaha..nampak sangat dia mamai pagi tadi..nasib baik dia makan nasi puteh..kalau dia makan benda lain...erkkk!!..


+ Mak bekalkan sambal ikan bilis..oyeayy!!..
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...