Thursday, 22 March 2012

Tenang seperti dIa...

"Allah dah tentukan...sabar je la.." -.-

Aku terkedu sekejap...tersentap dengan ayat tu... 
Tenang "dia" keluarkan ayat tu tanpa menoleh dekat aku pun... 
Aku macam malu sendiri...
ye la aku mengomel, mengeluh dah macam kucing hilang anak..
tak terlintas langsung semua yang berlaku pasti ada sebab..
ada hikmah..atau satu teguran Allah terhadap aku...

Aku nak tenang seperti "dia"...
walaupun sebelum ni "dia" pernah juga menghadapi masalah yang aku kira
agak menduga kesabaran dan semangat seseorang...
mungkin kalau aku...
aku dah give up...
tapi dia still cool...

Aku tak kenal keseluruhan diri "dia"...
so, aku taktau la sebetulnya sikap "dia"
tapi aku suka tengok "dia"...
rasa macam sssmoootthhhh je hidup dia...

Dan sekarang aku cuba berlagak tenang...
teeeennnnaaaaannngggg.......teeennnnnnnnnaaaaannggg....

Now aku dah tenang....:D

" Allah tidak akan sekali-kali menguji hambaNya diluar kemampuan hambaNya"

1 comments:

✰ BbyzyЯaRoxx ✰ said...

sama di sini.. ya Allah takkan sekali2 menguji lebih dr kemampuan kita.. :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...