Sunday, 3 June 2012

Symposium Of The MalaySian Society Of AppliEd BiolOgy 12

Alhamdulillah pada 1-3 Jun aku diberi peluang menyertai satu conference di mana semua researcher and scientists berhimpun untuk berkongsi ilmu dan berbincang mengenai apa saja bidang seperti Bioteknologi, Agroteknologi, Marine, Biodiversiti, Bioinformatik, Environmental Study, Animal Science, Medical dan banyak lagi. Conference ini bukan saja disertai oleh universiti tempatan malah universiti antarabangsa juga turut serta.

 Mewakili pihak madam untuk pertandingan poster.

Kak Yati Ngah pun wakil kepada madam Salmah bagi pertandingan poster. Madam Salmah tak dapat datang sebab dah dapat baby boy yang cumil..

 3 sesi iaitu sesi pertama talk daripada researcher yang telah berjaya atau telah mendapat banyak pengiktirafan, sesi kedua pula untuk mereka yang baru-baru..lebih kurang macam viva je tapi paling rendah pon kena master la tapi under graduate tak boleh..and sesi ketiga adalah pameran poster.

Tapi kan..
Aku rasa benda yang di tunggu adalah time makan je..hehe
Takdelah sedap mana pon tapi sebab free of charge terus jadi sedap..yumyum

Mereka juga turut serta..linda ngan kak zila..
Disebabkan Linda duduk tengah..so terpaksa adil lah..hihi

Hari pertama :)..

 Hari kedua :)..

Terima kasih madam kerana beri peluang ni kepada saya :')..
Madam sms " Ambil pengalaman conference..saya tak dapat pengalaman ni masa degree dulu"..
Dapat pergi ni pun sebab madam ada kursus kalau tak memang tak sampai la..huu..

p/s: thanx to maziela for the camera :)


3 comments:

iLiAiSyAhkaDir said...

aLhamduLiLLah.. nampak dah petunjuk petunjuk untuk furthwer study untuk umrah

dear yayah said...

eh, bila conference nye? bestnye.. tp xpnh g pun.. hehehe

✿MisS NadRAH♥ said...

Hebatla um..=)
Tahniah2..

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...